Možnosti třídit kuchyňské zbytky do speciálních kontejnerům využívá necelá polovina obyvatel na olomouckém sídlišti Povel. Vyplynulo to mimo jiné z nedávného průzkumu, který proběhl v uplynulých týdnech a zúčastnilo se jej více než 1100 respondentů. Cílem aktivity byla také snaha zvýšit informovanost obyvatel v této lokalitě, kde od loňského roku probíhá projekt sběru gastroodpadů u vybraných kontejnerových stání v pilotní fázi.
Se začátkem jara se opět obnovuje svoz odpadu z chatových oblastí. Poprvé v tomto roce se tak uskuteční v pondělí 3. dubna a další svozy pak budou probíhat pravidelně každé pondělí až do konce října.
Mladí Olomoučané si v těchto dnech mohou atraktivním a zábavným způsobem osvěžit pravidla nakládání s využitelnými složkami komunálního odpadu. Besedy o správném třídění odpadů pro žáky druhého stupně základních škol a studenty nižšího stupně víceletých gymnázií mají formu talkshow.